Environment

Environment

Thursday, December 24, 2015

Zoomba deel 4 (NL)

→ English version

Vandaag is het dinsdag 18 augustus 2015, al zegt de datum van deze pagina wat anders.

Als we boodschappen gingen doen met de auto, afgelopen weekend, moest de hond natuurlijk naar buiten, zodat ze voor de puppies kon zorgen. Maar wat gebeurde? Ze kwam achter de auto aanhollen... Dan moesten we stoppen en haar zeggen dat ze terug moest, naar d'r kindertjes. Dat deed ze wel, maar onwillig, en met staart tussen de poten...

Hemel. Wat te doen met dit lieve beest?

Er was voor ons maar één optie: we adopteren d'r, en als het kan, een pup.

We halen 'r naar Nederland, tot de tijd dat we naar Spanje verhuizen, zodat ze weer op d'r oude plek woont. Maar, dit keer netjes onder dak.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je kan niet zomaar een zevenkoppige hondenfamilie meenemen in het vliegtuig. Honden moeten gevaccineerd tegen hondsdolheid, en dat kost wel even tijd. Minstens drie weken. En pups kunnen pas op latere leeftijd worden ingeënt.

Dus, er moet een onderdak worden gevonden, tot de pups bij haar weg kunnen, en haar en de pups netjes ingeënt en verzorgd krijgen.

Ter plaatse bleek niets mogelijk. Mensen in de buurt hadden zelf al (te veel) honden, of mochten niet nog meer puppies van hun echtgenoten. De hond met haar pups in huis laten met één keer per dag iemand voor eten en verzorging voelde ook niet erg lekker. Honden hebben een gezin nodig, en iemand met sop en een dweil. De werkplaats bij het huis is ook niet geschikt. Te warm, te donker, te stoffig, en niet kindvriendelijk, of het nou om mensen- of hondenkindertjes gaat.

En de tijd raakte op. Uiterlijk zondag moeten we weg zijn. Dat liet maar een paar dagen over om dit te regelen...

Alternatieven? Eén van ons langer laten blijven tot onderdak is gevonden? Een auto huren en met de hele familie in de auto naar Nederland rijden?

Onze lieve buren hadden ons het adres gegeven van de dierenarts in Vera, waar we haar gisteren gebracht hadden voor de Spot-On behandeling en checkup. Daar lagen ook foldertjes van SOSAdopta, een vrijwilligersorganisatie in Almeria (de stad), die honden en andere dieren opvangen. Almeria is een uurtje rijden. We konden vandaag met Corinne van SOSAdopta spreken. Zij spreekt Engels, en dat was fijn want ons Spaans is nog behoorlijk hopeloos op dit moment.

We vroegen of ze voor deze familie konden zorgen, betaald, en in ruil voor een donatie. En tot onze grote opluchten vonden ze dat goed! We konden ze vrijdagmiddag brengen. Zij zouden dan zorgen voor vaccinatie, chip, paspoort, en eventueel de reis naar Nederland. Corinne, je bent een ENGEL!

Het IBAN van SOS Adopta is: ES18 3058 0021 3527 2000 7436

No comments:

Post a Comment